Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Citroencake

Citroencake

  • Toe te voegen: 100 ml melk, 150 g zachte boter (of margarine), 3 eieren
  • Baktemperatuur: Elektrisch ca. 180°C, Hetelucht ca. 160 °C, Gas (stand) ca. 2-3
  • Keukengerei: cakevorm van 25 x 11 cm, elektrische mixer met kloppers

1) De voorbereiding: Plaats het rooster onderin de oven. Verwarm de oven voor zoals hierboven aangegeven. Vet de vorm in met boter en zeef er een fijn laagje bloem overheen, of gebruik de Dr. Oetker Bakspray.

2) De bereiding van het deeg: Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 3 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Giet het deeg in de vorm.

3) Het bakken: Zet de vorm in de oven. Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 35 min. verder. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Ingrediënten Citroencake

TARWEBLOEM, suiker, TARWEZETMEEL, rijsmiddelen (E 450, E 500), rijstzetmeel, natuurlijk citroen aroma, emulgatoren (E 475, E471, E 433), zout. Kan bevatten: (EI, MELK, NOTEN)

Allergenen

Bericht voor mensen met een allergie of intollerantie voor bepaalde producten: houd er rekening mee dat dit product de door de wet verplicht te vermelden ingrediënten bevat of sporen hiervan kan bevatten die een allergische aanval kunnen uitlokken, met name:
gluten

Voedingswaarden Citroencake

Een portie bevat: 47
Per 100 g verpakkingsinhoud
Energie 1641kJ
392kcal
Vetten 21g
waarvan verzadigd 12g
Koolhydraten 44g
waarvan suiker 22g
Eiwitten 6.6g
Zout 0.77g
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400kJ / 2000kcal).

Extra productinformatie

Verpakkingsinhoud: 375g