Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Aardbeien laagjestaart

Heerlijke laagjescake uitzonderlijke gelegenheden met de Dr. Oetker bereiding voor Biscuit, de Dr. Oetker Vanille Suiker en Kleurstoffen.

12 stukken

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aardbeien laagjestaart

Voor de bereiding:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk
250 g aardbeien
400 ml vloeibare room
500 g mascarpone
40 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
Dr. Oetker Kleurstoffen rood
Dr. Oetker Bakspray

Bereiding

Bereiding

1 moule rond de 18 cm.

1

De biscuit:

Verwarm de oven voor op 160°C. Neem de springvorm en vet in met de Bakspray.

2

Bereid de biscuit met de eieren en de melk zoals aangegeven op de verpakking. Giet het beslag in de springvorm met 18 cm doorsnede. Bak ca. 40 min.

3

De slagroom:

Meng de mascarpone met 2 eetlepels slagroom. Klop de resterende slagroom met de suiker, Vanillesuiker, Klop-Fix, zout en een paar druppels rode kleurstof.

4

Voeg de opgekopte slagroom toe. Klop het geheel nog kort door tot alles gemengd is.

5

Bouwen van de taart:

Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snij de aardbeien in fijne sneetjes.

6

Snij de afgekoelde biscuit horizontaal in 3 gelijke delen.

7

Leg het onderste deel op een bord. Bedek de bodem met een laag slagroom en strijk deze glad. Bedek daarna met sneetjes aardbei.

8

Leg de volgende schijf biscuit erbovenop. Druk ze heel voorzichtig aan. Bedek opnieuw eerst met slagroom, daarna met sneetjes aardbei. Leg het bovenste deel van de biscuit erbovenop. Bedek de taart met een laagje slagroom. Strijk mooi glad met behulp van een spatel. Doe de resterende slagroom in een spuitzak en versier de taart (vorm kleine bloemen op en rond de taart).

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Aardbeien laagjestaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1660kJ
396kcal
1121kJ
267kcal
Vetten 33g 22g
Koolhydraten 18g 12g
Eiwitten 12g 7.8g