Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aardbeien-yoghurtrol

lekker fris

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aardbeien-yoghurtrol

Voor het beslag:

4 eieren
180 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
5 druppels citroenaroma
snufje zout

Voor de vulling:

250 ml yoghurt, halfvol
80 g suiker
citroensap van 1 citroen
250 g aardbeien gepureerd
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
75 ml water (heet)
100 g aardbeien (in stukjes)
250 ml slagroom

Voor de decoratie:

enkele aardbeien
enkele noten (pistache)

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 210°C (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 190°C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 4-5 (voorverwarmen) // Baktijd: ca. 12 minuten

1

voor het deeg

De eieren, de suiker, de vanillesuiker en het citroenaroma in een mengkom dik schuimig kloppen. De bloem zeven en met het zout lepelsgewijs door het eimengsel spatelen. Het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uitstrijken. Het bakpapier aan de 'open kant' tot een opstaand randje vouwen om te voorkomen dat het beslag van de bakplaat loopt. Het gebak iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.

2

Het gebak direct na het bakken op een met suiker bestrooide theedoek (of stuk bakpapier) storten. Het bakpapier met koud water bestrijken en er voorzichtig maar snel aftrekken. Het gebak met behulp van de theedoek oprollen en laten afkoelen.

3

voor de vulling

Voor de vulling de yoghurt, suiker, het citroensap en de aardbeienpuree door elkaar roeren. De gelatine 10 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen en in het hete water oplossen. De slagroom stijf slaan en zodra het yoghurt-aardbeienmengsel geleiachtig begint te worden de slagroom en de stukjes aardbei erdoor spatelen.

4

voor de afwerking

De opgerolde biscuitrol voorzichtig afrollen, met twee derde van het yoghurt-aardbeienmengsel bestrijken en het gebak opnieuw oprollen. De buitenkant met het resterende aardbeienslagroommengsel bestrijken en er zoals op de foto met een vork diepe gleuven in maken. De rol met stukjes aardbeien pistachenootjes garneren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Aardbeien-yoghurtrol

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 808kJ
192kcal
695kJ
166kcal
Vetten 9.8g 8.5g
Koolhydraten 12g 10g
Eiwitten 15g 13g