Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aardbeiencharlotte

voor 8 personen

8 porties

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aardbeiencharlotte

Voor het deeg:

250 g aardbeien (gehalveerd)
450 - 500 g magere plattekaas
200 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
5 druppels Dr. Oetker Rumaroma
citroensap (van 1 citroen)
500 g aardbeien (gepureerd)
12 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
100 ml water (heet)
40 lange vingers (afhankelijk van de hoogte en de doorsnede van de vorm)

Voor het glaceren:

1 zakje Dr. Oetker Taartina
250 ml water of vruchtensap

Voor de decoratie:

250 ml slagroom
2 eetl. suiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Bereiding

Bereiding

1

Een charlottevorm of ronde schaal met bolle bodem met plasticfolie bekleden en de bodem met de gehalveerde aardbeien bedekken.

2

De platte kaas met de suiker, de vanillesuiker, het rumaroma, het citroensap en de aardbeienpuree goed vermengen. De gelatine 5 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen en al roerend verwarmen tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken). De opgeloste en tot kamertemperatuur afgekoelde gelatine door het platte kaasmengsel roeren.

3

De vorm met wat van het platte kaasmengsel vullen, de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten dicht naast elkaar tegen de zijkant zetten en het resterende kwarkmengsel in de vorm gieten. De bovenkant met de overige lange vingers afdekken en de vorm ca. 3 uur in de koelkast zetten.

4

De Taartina met het vruchtensap volgens de aanwijzingen bereiden. De charlotte op een plat bord storten (plasticfolie verwijderen) en de iets afgekoelde Taartina over de bovenkant gieten. De slagroom met de suiker en de Klop-Fix stijf slaan, in een spuitzak met klein kartelmondje overdoen en hiermee de charlotte garneren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Aardbeiencharlotte

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1527kJ
363kcal
512kJ
122kcal
Vetten 13g 4.4g
Koolhydraten 46g 15g
Eiwitten 21g 7g