Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aardbeitaartjes

zalig zomers

6 - 8 stukken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aardbeitaartjes

Voor het deeg:

75 g boter
75 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
2 eieren
snufje zout
150 g bloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. melk

Voor het beslag en de versiering:

750 g aardbeien
suiker
1 zakje Dr. Oetker Taartina
100 ml slagroom (opgeklopt)
Dr. Oetker Lillifee Suikerparels

Bereiding

Bereiding

1

voor het deeg

Verwarm de oven voor. Roer voor het deeg de boter soepel en voeg na elkaar de suiker, vanillesuiker, eieren en zout toe. Zeef en mix de bloem met Backin en voeg eetlepel voor eetlepel de melk toe. Gebruik net zoveel melk, totdat het deeg stevig is en van de lepel glijd. Doe het deeg in de taartvormpjes. Plaats deze op het rooster of de bakplaat in de oven en schuif de taartvorm in de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 190°C (voorverwarmd)

Heteluchtoven: 170°C (voorverwarmd)

Baktijd: 20 - 25 min.

2

voor de vulling

Haal het deeg uit de taartvormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. Was de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Dep de aardbeien droog. Bestrooi ze met suiker en laat de aardbeien enige tijd staan. Giet het vocht van de aardbeien af in een maatbeker en vul dit aan met water tot u ca. 250 ml vloeistof heeft. Verdeel de aardbeien gelijkmatig over de taartvormpjes.

3

voor de gelei

Maak met het overgebleven sap en water, de eetlepel suiker en de inhoud van de Taartina een taartgelei. Volg de bereidingswijze van de verpakking van de Taartina. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de aardbeien en laat het stevig worden.

4

voor de decoratie

Doe voor de versiering de slagroom in een slagroomspuit met een kleine spuitmond en maak de ogen, neus en mond op de taartjes. Garneer tot slot de ogen met kleine gekleurde suikertjes en eventueel met de stukjes gekaramelliseerde hazelnoot.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Aardbeitaartjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 935kJ
223kcal
708kJ
168kcal
Vetten 12g 8.8g
Koolhydraten 16g 12g
Eiwitten 13g 10g