Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aardbeizonnetjes

lekker zomers

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aardbeizonnetjes

Voor het deeg:

6 eidooiers
80 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
3 eetl. water
6 eiwitten
80 g suiker
180 g bloem
50 g boter (gesmolten)

Voor de vulling:

10 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
500 ml yoghurt, mager
140 g suiker
500 ml witte wijn (zoet)
citroenrasp (van 1 citroen)
500 ml slagroom

Voor de garnering:

3 blikken perziken (netto gewicht 240 g)
600 g aardbeien

Voor het glazuur:

250 ml sap (opgevangen uit de blikken perziken)
1 zakje Dr. Oetker Taartina

Voor de decoratie:

Dr. Oetker CupCake Stiften Chocolade

Bereiding

Bereiding

1

Klop de eigelen op met de bloemsuiker, de Gevanillineerde suiker en het water. Klop de eiwitten stijf en roer deze voorzichtig onder de eigeelmassa. Zeef de bloem erover, doe er boter bij en roer alles goed. Verdeel de massa gelijkmatig op een ingevette, met bloem bestrooide bakvorm (30 x 35 cm). Zet de vorm in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.

2

Laat de gelatine even inweken zoals vermeld op de verpakking. Meng de yoghurt met de suiker, de zoete witte wijn en de geraspte citroenschil. Verwarm nu de gelatine met 5 eetlepels van het "yoghurt - zoete wijn - mengsel" en roer alles goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en schep deze eronder.

3

Dep de perziken af en vang het sap op. Verdeel de perziken over de taart en snijd de aardbeien in schijfjes en leg ze als bloemblaadjes rond de perziken.

4

Bereid nu de Taartina zoals vermeld op de verpakking en bestrijk daarmee de vruchten. Zet alles in de koelkast om vast te worden. Vorm de ogen en de mond op de perziken met de Cupcake Chocoladestiften.

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) / Baktijd: ongeveer 15 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Aardbeizonnetjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1481kJ
353kcal
595kJ
142kcal
Vetten 17g 6.7g
Koolhydraten 31g 12g
Eiwitten 20g 8g