Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Abrikozencake met amandel

Zo maak je zelf deze abrikozencake met amandel. Naar het recept.

8 - 10 stukken

enige ervaring gewenst 35 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Abrikozencake met amandel

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren
ongeveer 100 g abrikozen
3 eetl. honing
een beetje rozemarijn
2 ml Dr. Oetker Amandelaroma
Dr. Oetker Bakspray
een beetje bloem
10 g Granola

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
rode bessen

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrisch: 180°C // Hetelucht: 160°C // Baktijd : 20 - 30 min.

2

Snijd de abrikozen in kleine partjes en meng deze met de honing. Doe het geheel in een ovenschaal en bedek deze met de rozemarijn. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 20 - 30 min. Laat ze daarna even afkoelen.

3

Bereid ondertussen de cakemix volgens de instructies op de verpakking. Meng enkel druppels amandelaroma onder het beslag. Schep de afgekoelde abrikozenstukjes voorzichtig door de cakemix. Zorg ervoor dat de stukjes abrikoos niet breken.

4

Spray de bakvorm in met de Dr. Oekter Bakspray. Giet voorzichtig de cakemix in de bakvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven.

Elektrisch 180 °C // Hetelucht: 160 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ca. 50 min.

5

Strooi 5 min. voor het einde van de baktijd de losse granola over de cake en plaats deze terug in de oven. Dit zal zorgen voor een heerlijk krokant korstje. Laat de cake 10 min. rusten, hem hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

6

Verwarm het glazuur volgens de instructies en versier de cake hiermee.

7

Decoreer met wat fruit.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Abrikozencake met amandel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1161kJ
278kcal
1218kJ
292kcal
Vetten 20g 21g
Koolhydraten 19g 20g
Eiwitten 2.4g 2.5g