Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Abrikozenplaatkoek met schuimkop

voor 8 personen

8 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Abrikozenplaatkoek met schuimkop

Voor het deeg:

300 g bloem
snufje zout
1 zakje Dr. Oetker Gist
70 g suiker
citroensap (van 1/2 citroen)
50 g boter (gesmolten)
250 ml melk (lauwwarm)

Voor de decoratie:

1000 g abrikozen (gehalveerd)
2 eetl. suiker
½ koffiel. kaneel
4 eiwitten
100 g suiker

Bereiding

Bereiding

1

De bloem boven een mengkom zeven en de gist er goed door roeren. In het midden een kuiltje maken, het zout, de eierdooier, suiker en vanillesuiker, het citroenaroma en iets afgekoelde boter en melk er in doen en de ingrediënten met de mixer, met de kneedhaken, 3 minuten kneden. (Het deeg is vrij slap.)

2

Het deeg op een ingevette bakplaat uitstrijken en de abrikozen met de bolle kant naar onderen erop leggen. Het gebak met kaneelsuiker bestrooien en op een warme plaats 15 minuten laten rijzen. Het gebak in het midden van een voorverwarmde oven bakken.

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 185°C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) / Baktijd: ca. 20 minuten

3

Het eiwit eerst een beetje en vervolgens met de suiker zo stijf slaan dat een snede van een mes zichtbaar blijft. Het eiwit in een spuitzak met een kartelmondje scheppen en het tot lauwwarm afgekoelde gebak met het eiwit garneren (zie foto).

4

Het plaatgebak opnieuw in het midden van de oven zetten. De abrikozenplaatkoek iets laten afkoelen en in stukken van gewenste grootte snijden.

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 210°C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 190°C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 4-5 (voorverwarmen) / Baktijd: 5-7 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Abrikozenplaatkoek met schuimkop

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1571kJ
375kcal
646kJ
154kcal
Vetten 6.8g 2.8g
Koolhydraten 44g 18g
Eiwitten 31g 13g