Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Abrikozensoezen

lekker als dessert of tussendoortje

6 - 8 porties

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Abrikozensoezen

Voor het deeg:

250 ml water
100 g boter
snufje zout
150 g bloem
4 eieren

Voor het bestrijken:

1 eidooier (losgeklopt)

Voor het bestrooien:

suiker

Voor de garnering:

250 ml slagroom
2 eetl. suiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de saus:

250 ml abrikozensap
1 eetl. maïzena

Bereiding

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd:

Elektrische oven: 210 ºC // Heteluchtoven: 190 ºC // Gasoven: stand 4-5 // Baktijd: ca. 20 minuten

1

Voor het deeg:

Het water, de boter en het zout in een steelpan aan de kook brengen. De steelpan van het vuur nemen, de gezeefde bloem er in één keer door roeren en al roerend op hoog vuur verwarmen tot het als een bal van de panbodem loslaat. De deegbal in een mengkom overdoen en de eieren er één voor één door roeren. Geen ei meer toevoegen als het deeg mooi glanst en als een lang lint van de lepel valt. Het deeg in een spuitzak met glad mondje overdoen en bergjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat spuiten. De bergjes deeg met de losgeklopte eierdooier bestrijken en met basterdsuiker bestrooien.

2

Voor het bakken:

De soezen in het midden van een voorverwarmde oven bakken. De eerste 15 minuten de deur van de oven niet opendoen, anders zakken de soezen in. De soezen nadat ze zijn afgekoeld doorsnijden en een halve abrikoos op de deegbodem leggen.

3

Voor de garnering:

De slagroom met de suiker en Klop-fix stijf slaan, de slagroom in een spuitzak overdoen en een toef slagroom op de abrikoos spuiten. Het deksel erop leggen. Voor de saus het abrikozensap en de maïzena in een steelpan door elkaar roeren en al roerend aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen, de abrikozenlikeur erdoor roeren en de saus over de soezen schenken.

Tip:

In plaats van abrikozen uit blik kunnen ook verse abrikozen worden gebruikt: 250 ml water 150 g suiker 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon 1 kg abrikozen, gehalveerd en ontpit Het water met de suiker en vanillesuiker in een steelpan aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten koken tot de suiker in opgelost en er een licht stroperig mengsel ontstaat. De abrikozen erin leggen, kort koken en in de suikersiroop laten afkoelen. Verder volgens het hierboven beschreven recept te werk gaan.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Abrikozensoezen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1313kJ
314kcal
871kJ
208kcal
Vetten 23g 15g
Koolhydraten 10g 6.8g
Eiwitten 17g 11g