Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Advocaattulband

voor 8 personen

8 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Advocaattulband

Voor het deeg:

125 g bloem
125 g maïzena
4 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
250 g poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
250 ml olie
250 ml advocaat

Voor de decoratie:

een beetje poedersuiker

Extra:

een beetje boter
een beetje bloem

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Boven – onderhitte: ongeveer 180°C / Hetelucht: ongeveer 160°C / Gasoven: Stand 2 – 3 / Baktijd: ongeveer 60 minuten

1

Verwarm de oven voor. Boter de tulbandvorm in en bestrooi deze lichtje met wat meel.

2

Meng het meel met de Backin en zeef dit in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles met de mixer (gardes) gedurende tenminste 1 minuut op de hoogste stand tot een schuimige massa. Los tussendoor het deeg van de rand van de mengkom. Doe het deeg in de bakvorm en strijk dit glad. Zet de bakvorm op een rooster, schuif dit in de oven en bak het deeg.

3

Laat het gebak na het bakken, gedurende 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Stort het gebak vervolgens op een met bakpapier bedekt rooster en laat het verder afkoelen. Bestrooi de tulband lichtjes met poedersuiker en serveer hem.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Advocaattulband

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2549kJ
608kcal
1955kJ
467kcal
Vetten 33g 25g
Koolhydraten 58g 44g
Eiwitten 13g 9.7g