Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Amandelgebak met vanilleganache

Recept van blogster Elien van Elien's Cuisine tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.

4 porties

enige ervaring gewenst 25 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Amandelgebak met vanilleganache

Voor de ganache: :

400 g witte chocolade
250 ml room
1 Dr. Oetker Vanillestokje Bourbon
65 g boter

Voor het deeg:

90 g amandelpoeder
90 g poedersuiker
6 eiwitten
100 g suiker
30 g bloem
amandelen schilfers

Bereiding

Bereiding

1

De ganache:

Chocolade in kleine stukjes hakken.

2

Doe de room in een steelpannetje. Snij het vanillestokje open en haal de zaadjes eruit, doe bij de room. Breng de room zachtjes aan de kook (laat niet koken). Doe de hete room bij de chocolade en roer tot een gladde saus.

3

Schep de ganache in een spuitzak en laat opstijven.

4

Voeg de boter toe.

5

De biscuit:

Verwarm de oven voor op 180°C.

6

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Teken enkele rondjes van 10 cm diameter op het vel papier. Laat genoeg afstand tussen elk rondje. Gebruik hiervoor een rond kommetje.

7

Plaats 80g suiker in de oven.

8

Meng het amandelpoeder en poedersuiker. Zet even opzij.

9

Klop de eiwitten stijf.Voeg dan 20g suiker toe, mix dit nog even goed. Voeg in porties de verwarmde suiker toe.

10

Spatel dan het mengsel van amandelpoeder en poedersuiker onder het opgeklopte eiwit. Voeg ook de bloem toe.

11

Doe de helft mengsel in een spuitzak. Spuit mooie rondjes. Doe de rest van het mengsel in de spuitzak en maak nog rondjes.

12

Strooi de amandelschijlfers over de rondjes en bak in de oven.

Elektrische oven: 180°C // Hete lucht: 180°C // baktijd: ca. 20 min.

13

Spuit de ganache op de binnenkant van 1 biscuitje en leg hierop een tweede biscuitje, duw iets aan.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Amandelgebak met vanilleganache

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3192kJ
762kcal
1180kJ
282kcal
Vetten 54g 20g
Koolhydraten 54g 20g
Eiwitten 26g 9.6g