Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Amandelkoekjes

20 stuks

20 stukken

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Amandelkoekjes

Voor het deeg:

200 g bloem
½ koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout
70 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
1 ei
3 druppels citroenaroma Dr. Oetker
100 g boter of margarine (koud; in stukken)

Voor de garnering:

1 ei
100 g amandelen in reepjes
50 g suiker

Bereiding

Bereiding

1

voor het deeg

Zeef de bloem met de Backin boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden, doe hier het zout, de suiker, de vanillesuiker, het ei en het citroenaroma in en meng dit met een beetje bloem tot een dikke brij. Leg hierop de in stukken gesneden boter, dek af met een beetje bloem en kneed dit snel vanuit het midden tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten op een koele plaats rusten.

2

voor het bakken

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 5 mm. Steek er rondjes uit van ongeveer 3 – 4 cm doorsnede en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk hiermee de deegrondjes. Meng de amandelen en de suiker door elkaar en bestrooi hiermee de deegrondjes. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat de amandelkoekjes bakken.

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmd)

Heteluchtoven: 160°C (voorverwarmd)

Baktijd: 10 - 12 min.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Amandelkoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 573kJ
137kcal
1726kJ
412kcal
Vetten 7.5g 23g
Koolhydraten 8g 24g
Eiwitten 8.1g 24g