voor het recept Amandelmaantjes
1 | eiwit |
30 g | abrikozenconfituur |
3 druppels | Dr. Oetker Amandelaroma |
300 g | amandelen geraspt |
100 g | poedersuiker |
50 g | amandelen geraspt |
een beetje | poedersuiker |
Klop het eiwit met de confituur en het amandelaroma stijf. Meng de poedersuiker met de amandelen en voeg het bij het eimengsel. Kneed het geheel tot een glad deeg en laat het een half uur afkoelen in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met amandelen bestrooid werkblad. Bestrooi de bovenkant met amandelen en druk lichtjes aan met een deegroller.
Steek met een vormpje maantjes uit met een doorsnede van 6 cm en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Schuif de plaat onderaan in de voorverwarmde oven.
Elektrische oven: 180°C (voorverwarmd)
Heteluchtoven: 160°C (voorverwarmd)
Baktijd: ongeveer 8 min.
Bestrooi licht de nog warme maantjes met poedersuiker en laat ze afkoelen.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
533kJ 127kcal |
2208kJ 528kcal |
Vetten | 9.1g | 38g |
Koolhydraten | 6.9g | 28g |
Eiwitten | 3.4g | 14g |