Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Amandelslagroomtaart met spinazie

voor 8 - 10 personen

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Amandelslagroomtaart met spinazie

Voor het beslag:

8 eidooiers
160 g suiker
250 g amandelen (gemalen)
sap en geraspte schil van 1/2 citroen
100 g magere plattekaas
50 g spinazie (diepvries, ontdooid en uitgelekt)
1 koffiel. kaneel
4 eiwitten
snufje zout
1 ½ eetl. paneermeel

Voor de garnering:

4 eiwitten
50 g suiker

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 210°C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 190 °C (voorverwarmen) / Gasoven: St. 4-5 (voorverwarmen) / Baktijd: ca. 30 minuten

1

De eierdooiers met de suiker in een mengkom dik schuimig kloppen. De amandelen, het citroensap en de citroenrasp, de platte kaas, de spinazie en het kaneel door het eierdooiermengsel spatelen. De eiwitten met het zout stijf slaan en met het paneermeel door het eierdooiermengsel spatelen.

2

Het beslag in een met bakpapier beklede springvorm (24-26cm) doen en in het midden van een voorverwarmde oven bakken.

3

Voor de garnering de eiwitten stijf slaan, de suiker geleidelijk toevoegen en het eiwit verder stijf slaan tot er stijve pieken van gevormd kunnen worden. Het eiwit in een spuitzak met kartelmondje overdoen en de volledig afgekoelde taart met het eiwit garneren.

4

De taart in ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven (elektrisch 160°C, hetelucht 150°C, gas 2-3) bruin laten worden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Amandelslagroomtaart met spinazie

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1033kJ
247kcal
1239kJ
296kcal
Vetten 14g 17g
Koolhydraten 19g 23g
Eiwitten 9.4g 11g