Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Amarettohart

voor 8 personen

8 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Amarettohart

Bereiding

Bereiding

Ingrediënten:

5 eidooiers, 50 g marsepein in stukjes, 1 snufje zout, 3 eetlepels Amaretto (amandellikeur), 5 druppels Dr. Oetker Amandelaroma, 80 g poedersuiker, 5 eiwitten, 100 g suiker, 100 g bloem, ½ zakje Dr. Oetker Backin, 100 g gemalen maanzaad, 100 g geraspte amandelen, 80 g zachte boter, / Om te doordrenken: 1/16 l Amaretto (amandellikeur) / Glazuur en versiering: Dr. Oetker Gebaksglazuur, Dr. Oetker Lillifee glazuur, 50 ml citroensap, rode kleurstof

1

voor het deeg

Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de Amaretto, het aroma en de poedersuiker romig. Klop de eiwitten op, voeg de suiker bij en klop verder stijf (snede van een mes moet zichtbaar blijven). Voeg hierbij het eidooiermengsel. Meng de bloem met de Backin, zeef het en voeg het bij het eimengsel. Voeg het maanzaad, de amandels en de boter toe en kneed tot een gladde massa. Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het onderste deel van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmd)

Heteluchtoven: 160°C (voorverwarmd)

Hoogte: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 40 min.

2

voor de decoratie

Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een spies en doordrenk het met Amaretto. Bestrijk het gebak met ¾ van het gebaksglazuur en laat het drogen. Vorm met de rest van het gebaksglazuur bloemen op het gebak en vul deze op met het roze glazuur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Amarettohart

Per portie / stuk Per 100 g / ml