Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ambassadricetaart

voor 8 personen

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Ambassadricetaart

Voor het deeg:

4 eidooiers
100 g honing
3 eetl. water
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
snufje zout
200 g volkoren tarwebloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
4 eiwitten
60 g honing

Voor de citroencrème:

250 ml witte wijn
citroensap en rasp van 1 citroen
2 eetl. honing
30 g maïzena
2 eetl. water
200 g boter

Voor de decoratie:

3 bananen
2 eetl. abrikozenconfituur
1 koffiel. rum
250 ml slagroom
1 koffiel. honing

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 160 °C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 150 °C (voorverwarmen) / Gas: stand 2 (voorverwarmen) / Baktijd: 35 – 40 minuten

1

Eierdooiers, honing, water, vanillesuiker en zout tot een schuimige massa roeren. Bloem en bakpoeder mengen en erdoor scheppen. Het beslag 15 tot 20 minuten laten staan. De eiwitten met honing stijfkloppen en door het beslag scheppen. Het beslag in een goed ingevette en met bloem bestoven springvorm (26 cm diameter) doen en op de onderste richel van de oven bakken.

2

Wijn, citroensap en –schil met honing aan de kook brengen. Maïzena met water tot een glad papje roeren. In de wijn gieten, even laten koken en dan op een koele plaats zetten. De boter of margarine tot schuim roeren en de crème er lepel voor lepel aan toevoegen.

3

De goed afgekoelde taart tweemaal horizontaal doorsnijden, de twee onderste delen van de taart telkens met 1/3 van de crème bedekken en de taartdelen weer op elkaar leggen.  Rand en bovenzijde van de taart met de overblijvende crème bestrijken.

4

Vervolgens de bananen schillen, in dunne schijfjes snijden en op de taart leggen. Confituur met rum aan de kook brengen en er de bananen dun mee bestrijken. Slagroom met honing stijfkloppen en de taart ermee garneren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Ambassadricetaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1366kJ
326kcal
833kJ
199kcal
Vetten 22g 13g
Koolhydraten 25g 15g
Eiwitten 7.3g 4.5g