Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ananas - kokoshart

voor 8 personen

ca. 8 porties

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Ananas - kokoshart

Bereiding

Bereiding

Ingrediënten:

Voor het beslag : 200 g zachte boter of margarine, 200 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 3 eieren, 200 g bloem, ½ theelepel Dr. Oetker Backin, mespuntje zout, 4 schijven ananas / Voor de garnering: 200 g chocoladeglazuur, gemalen kokos

1

Voor het deeg:

Roer de boter schuimig met de suiker en vanillesuiker. Voeg de eieren één voor één toe en klop net zolang tot ze volledig zijn opgenomen. Spatel de gezeefde bloem met de Backin en het zout voorzichtig door het eimengsel. Schep er tot slot de zeer fijn gesneden ananasstukjes doorheen.

2

Voor het bakken:

Giet het beslag in de beboterde hartvorm, zet de taart op het rooster midden in een koude oven en bak hem goudbruin.

Elektrische oven: ca. 170°C (niet voorverwarmen)

Heteluchtoven: ca. 150°C (niet voorverwarmen)

Baktijd: ongeveer 50 min.

3

Voor het glazuur:

Verwarm het chocoladeglazuur en bestrijk hiermee de afgekoelde taart aan de bovenkant en de zijkanten. Bestrooi de zijkanten met kokos op het nog zachte glazuur.

4

Voor de afwerking:

Knip uit papier de hartvorm na; knip dit model 1 cm kleiner en knip een hartje uit het midden. Leg het sjabloon voorzichtig op de taart, strooi wat kokos langs de rand en vul het hartje in het midden op.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Ananas - kokoshart

Per portie / stuk Per 100 g / ml