Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ananasgebak met kokoskruimels

lekker anders

8 - 10 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Ananasgebak met kokoskruimels

Voor het beleg:

490 g ananas (gewicht uitgelekt)

Voor de kruimels:

100 g boter
100 g tarwebloem
50 g suiker
snufje zout
100 g kokosrasp

Voor het deeg:

250 g tarwebloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
120 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
3 eieren
140 g boter (gesmolten)
100 ml ananassap

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Boven- en onderhitte: ongeveer 200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: ongeveer 180°C (voorverwarmd) Gasoven: stand 3-4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 30 minuten

1

Giet de ananas in een zeef om af te druipen en vang het sap op in een kommetje.  Snijd vervolgens de ananas in kleine stukjes. 

2

Meng voor de kruimels de boter, de bloem, de suiker, het zout en de kokosrasp in een mengkom en kneedt het geheel met de handen tot kruimels.  Zet de kruimels even opzij. 

3

Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en giet het in een goed afsluitbare shaker.  Voeg de suiker en de vanillesuiker eraan toe en vermeng het geheel.  Vervolgens voegt u er de eieren, de boter of margarine en het ananassap bij.  Sluit de shaker goed af met het deksel. 

4

Schudt meermaals krachtig met de shaker (in totaal ongeveer 15-30 seconden) zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.  Roer alles met een garde of roerlepel nog eens zorgvuldig door elkaar, zodat alle ingrediënten die op de rand achtergebleven zijn, mee in het beslag geroerd worden.

5

Giet het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat (+/- 25 x 35 cm) en strijk het glad.  Verdeel de ananasstukken op het deeg en bestrooi met de kruimels. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat het gebak bakken. Na het bakken legt u de bakplaat op een taartrooster en laat u het gebak afkoelen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Ananasgebak met kokoskruimels

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1634kJ
390kcal
1270kJ
303kcal
Vetten 23g 18g
Koolhydraten 24g 19g
Eiwitten 20g 15g