Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Appel-Kaneel Cake

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

15 - 20 porties

enige ervaring gewenst 25 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appel-Kaneel Cake

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
4 eieren
200 g boter
2 zakjes Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
een beetje kaneel
3 appels
amandelen (schilfers)

Bereiding

Bereiding

1

Vet een rechthoekige vorm in met boter of gebruik de Dr.Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking, met 4 eieren en 175 g boter.

3

Schil 2 appels en snij deze in kleine stukjes. Laat de rest van de boter smelten in een pan en voeg hierbij de stukjes appel en 2 zakjes Bourbon Vanillesuiker. Bestrooi rijkelijk met kaneel. Laat de stukjes appel ca. 10 min. karamelliseren terwijl je ze regelmatig omdraait.

4

Voeg de gekarameliseerde stukjes appel toe bij het deeg voor de Cake Natuur. Meng het geheel en giet het daarna in de vorm.

5

Schil daarna de laatste appel en snijd deze in schijfjes. Leg de appelschijfjes bovenop het deeg in de cakevorm. Bestrooi ten slotte met amandelschilfers.

6

Plaats de vorm ca. 50 min. in de oven. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

7

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en plaats de cake op een rooster om af te koelen. Bestrooi de cake ten slotte met een zakje Vanillesuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appel-Kaneel Cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 645kJ
154kcal
1270kJ
304kcal
Vetten 11g 22g
Koolhydraten 10g 21g
Eiwitten 1.2g 2.4g