Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Appel - kaneel koekjes

Heerlijke appelkoekjes, subtiel afgewerkt met kaneel.

16 stukken

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appel - kaneel koekjes

Voor het deeg:

400 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
80 g suiker
100 ml melk
100 ml zonnebloemolie
200 g magere plattekaas

Voor de vulling:

400 g appels
50 g suiker
½ koffiel. kaneel
1 eetl. citroensap

Voor het bestrijken:

30 g boter (gesmolten)
koffiemelk

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 180 °C // Heteluchtoven: 160 °C // Gasoven: stand 2 – 3 // Baktijd: 20 minuten

1

Voor het deeg de bloem boven een mengkom zeven en de gist goed erdoor mengen. Suiker, melk, zonnebloemolie en platte kaas toevoegen. deeghaken eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in 5 minuten tot een stevig deeg kneden. Het deeg afdekken en 30 minuten bij kamertemperatuur laten rijzen.

2

Voor de vulling appels schillen, in kwarten (vieren) snijden en het klokkenhuis verwijderen. De stukjes appel in dobbelsteentjes snijden. De stukjes appel met suiker, kaneel en citroensap in een steelpan op een matig vuur verwarmen. Tijdens het verwarmen de ingrediënten goed met elkaar mengen. De appeldobbelstenen laten afkoelen.

3

Het deeg een beetje met bloem bestrooien, uit de mengkom nemen en op een met bloem bestrooid werkblad nogmaals kort doorkneden. Van het deeg een rechthoek (30 x 40 cm) vormen en met boter bestrijken. De appeldobbelstenen over het deeg verdelen. Het deeg vanaf de lange kant oprollen.

4

De rol in dikke schijven (ongeveer 3 cm) snijden. De deegschijven op een bakplaat (met bakpapier belegd) leggen en nogmaals afdekken en 30 minuten bij kamertemperatuur laten rijzen.

5

De deegschijven met koffiemelk bestrijken. Eén bakplaat te gelijk in de oven plaatsen. De appelkoekjes van het bakpapier halen en op een keukenrooster laten afkoelen

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appel - kaneel koekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 909kJ
217kcal
1048kJ
250kcal
Vetten 8.4g 9.7g
Koolhydraten 15g 17g
Eiwitten 20g 23g