Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Appel Kruimel Muffins

Heerlijk zachte muffins met sappige stukjes appel met een hoedje van krokante kruimels.

ca. 12 stukken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appel Kruimel Muffins

Voor de muffins:

400 g appels
1 bereiding voor Dr. Oetker Muffins met stukjes chocolade
2 eieren
125 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
75 ml water (of melk)

Voor het kruimeldeeg:

100 g bloem
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
75 g zachte boter of margarine
½ koffiel. kaneel (afgestreken)

Bereiding

Bereiding

Keukengerei:

Elektrische mixer met kloppers, muffinbakplaat

1

Voorbereiding:

Plaats de 12 muffinvormpjes uit de Dr. Oetker verpakking voor Muffins in de muffinbakplaat. Verwarm de oven voor zoals staat aangegeven op de verpakking. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.

2

Voor de muffins:

Doe alle ingrediënten voor de muffins, buiten de appelstukjes in een kom. Meng het geheel ca. 2 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft tot een glad deeg. Schep de appelstukjes door het deeg en verdeel het deeg over de muffinvormpjes.

3

Voor het kruimeldeeg:

Doe de ingrediënten voor het kruimeldeeg in een mengkom. Meng het geheel met de mixer (met kloppers) op de laagste stand tot kruimels. Verdeel de kruimels over het muffindeeg. Plaats de muffinbakplaat in de voorverwarmde oven.

4

Haal de muffins na het bakken van de bakplaat en laat ze in de papieren vormpjes afkoelen.

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appel Kruimel Muffins

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1519kJ
363kcal
1350kJ
322kcal
Vetten 25g 22g
Koolhydraten 26g 23g
Eiwitten 7.8g 6.9g