Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Appel-peer cupcakes

voor 12 stuks

12 stukken

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appel-peer cupcakes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml halfvolle melk
75 g boter (of margarine)
½ appel
½ peer

Voor de versiering:

een beetje Luikse siroop
½ appel
½ peer
een beetje boter en suiker om te karameliseren

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiding

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven.

Elektrische oven: 160°C (voorverwarmd)

Heteluchtoven: 140°C (voorverwarmd)

Hoogte: In het midden

Baktijd: 30 min.

2

Voor het deeg

Schil 1/2 appel en 1/2 peer en snij ze in staafjes. Karamelliseer in een beetje boter en suiker. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren en de melk. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Meng de appel- en peerstaafjes er doorheen. Vul de 12 vormpjes voor 2/3.

Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

3

Versiering

Versier de cupcakes met behulp van een patisseriepenseel met Luikse Stroop. Snijd een stuk peer en een stuk appel in fijne staafjes. Leg een stapeltje van deze staafjes op elk van de cupcakes.

Tip

Snijd fijne schijfjes peer en appel in de breedte. Verwijder het klokhuis. Laat gedurende ca. twee uur drogen in een oven op 90°. Let erop dat de schijfjes niet te bruin worden. Maak met een mes een fijne insnijding in de cupcake en glijd er een schijfje gedroogd fruit in. Bovenop de cupcake kunt u nog staafjes peer en appel leggen, voor een frisse en krokante toets.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appel-peer cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 660kJ
157kcal
969kJ
231kcal
Vetten 11g 16g
Koolhydraten 12g 18g
Eiwitten 1.8g 2.7g