Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Appel-Vanillecake

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

10 porties

eenvoudig 50 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appel-Vanillecake

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
2 appels

Bereiding

Bereiding

1

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking. Schil de appels en snij deze in dobbelsteentjes. Meng de appelstukjes door het deeg. Giet het deeg in de vorm.

3

Zet de vorm in de oven. Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 35 min. verder.

4

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

Elektrisch 180 °C // Hetelucht: 160 °C // Baktijd: ongeveer 50 min.

5

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

6

Bestrooi de cake ten slotte met een zakje Dr. Oetker Vanillesuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appel-Vanillecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1469kJ
352kcal
1339kJ
321kcal
Vetten 26g 24g
Koolhydraten 23g 21g
Eiwitten 2.9g 2.6g