Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Appelcrumble taart

Recept van Elien's cuisine voor de Dr. Oetker Appel dessert challenge.

8 stukken

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appelcrumble taart

Voor de taart:

160 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
60 ml olie
65 g appelmoes
2 eieren
190 g yoghurt, mager (griekse)
5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
2 appels
Dr. Oetker Bakspray

Voor de crumble:

125 g bloem
80 ml olie
100 g suiker
1 - 2 koffiel. kaneel
enkele noten (grof gehakt)

Voor de karamelsaus:

120 g suiker
60 ml water
125 ml room
15 g boter

Bereiding

Bereiding

1

De Taart:

Verwarm de oven voor op 175°C en vet een spring vorm in.

2

Doe eieren, appelmoes, griekse yoghurt, olijfolie, vanille suiker, suiker en vanille essence in een mengmom. Klop even los. Doe hierbij de gezeefde zelfrijzende bloem en Backin erbij. Meng nog even tot een mooi deeg. Giet alvast in de springvorm.

3

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.Leg de schijfjes bovenop de taart en druk iets aan.

4

De crumble:

Meng alle ingrediënten voor de crumble en strooi bovenop de appels.

Elektrische oven: 175°C // Hete lucht: 175°C // baktijd: ca. 60 min.

Laat de taart afkoelen in de springvorm. Eenmaal afgekoeld kan je de taart makkelijk en ongeschonden ontvormen.

5

De karamelsaus:

Opgelet !! Wees voorzicht bij het maken van karamel … dit wordt heel warm!

6

Weeg de boter af en zet binnen handbereik.Meet de room af en zet op een zacht vuurtje. Dit mag niet koken, gewoon licht opwarmen.Leg ook een houten lepel klaar.

7

Doe het water en suiker in een pannetje met hoge rand en roer even los. Verhit op een matig vuur.De suiker lost nu heel traag op. Daarna begint het rustig te pruttelen.

8

Als de karamel mooi goudbruinig is, giet dan de room bij de hete karamel en roer met een houten lepel. Dit gaat nu hard borrelen. Blijf roeren tot een egale massa.Draai het vuur uit en voeg de boter toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is.

9

Giet de hete karamel in een kommetje en laat afkoelen. Ik heb de karamel niet in de koelkast gezet maar op een koele plaats.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appelcrumble taart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2379kJ
568kcal
1182kJ
282kcal
Vetten 28g 14g
Koolhydraten 49g 24g
Eiwitten 30g 15g