Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Appelgebak

8-10, porties

8 - 10 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appelgebak

Voor het deeg:

200 g tarwebloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 g beschuit (kruimels)
100 g poedersuiker (gezeefd)
3 eieren
140 g boter
165 ml appelsap

Voor het beleg:

20 g amandelen
1 kg appel (boskop)

Om te bestrooien:

ongeveer 50 g poedersuiker

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Boven- en onderhitte: 180-200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 160-180°C (niet voorverwarmd) Gasoven: ongeveer op stand 3 (niet voorverwarmd) Baktijd: 30-40 minuten

1

Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en giet het in een goed afsluitbare shaker.  Voeg de biscuitkruimels en het poedersuiker eraan toe en vermeng het geheel.  Vervolgens voegt u er de eieren, de boter of margarine en het appelsap bij.  Sluit de shaker goed af met het deksel.

2

Schudt meermaals krachtig met de shaker (in totaal 15-30 seconden), zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.  Roer alles met een garde of roerlepel nog eens zorgvuldig door elkaar, zodat alle ingrediënten die op de rand achtergebleven zijn, mee in het beslag geroerd worden.

3

Giet het deeg op een ingevette bakplaat (+/- 25 x 35 cm) en strijk het glad.  Schil voor het beleg de appels, verdeel ze in 4 stukken, haal het klokhuis eruit, snijd ze in fijne schijfjes en leg de schijfjes dakpanachtig op het deeg.  Bestrooi met amandelen.

4

Schuif de bakplaat in de oven en laat bakken. Zet de bakplaat na het bakken op een taartrooster.  Laat het gebak afkoelen en bestrooi het met poedersuiker. 

Tip: U kunt de appels voor het bakken ook met kokoskruimels bestrooien (zie recept hieronder).  En u kunt dit gebak ook makkelijk invriezen.

Kokoskruimels

Ingrediënten: 125 g zachte boter, 150 g tarwebloem, 80 g suiker, 1 snuifje zout, 120 g kokosrasp. Meng voor de kruimels de boter, de bloem, de suiker, het zout en de kokosrasp in een mengkom en verkneed het geheel met de handen tot kruimels.   

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appelgebak

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1206kJ
287kcal
792kJ
189kcal
Vetten 12g 7.8g
Koolhydraten 30g 19g
Eiwitten 13g 8.2g