Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Appeltaart met amandelen

voor 8 personen

8 porties

enige ervaring gewenst 40 Minutes

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appeltaart met amandelen

Voor het deeg:

250 g bloem
snufje zout
70 g boter (harde klontjes)
1 eidooier
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
citroenrasp van 1 citroen
80 g rietsuiker
2 - 3 eetl. melk

Voor de vulling:

3 eiwitten
100 g rietsuiker
120 g amandelen (gemalen)
60 g paneermeel (volkoren)
een beetje kaneel (mespuntje)
citroenrasp van 1/2 citroen
600 g appels bijv. goudrenetten, schoongemaakt en geraspt
4 eetl. confituur (bijv. viervruchten)
citroensap van 1/2 citroen

Bereiding

Bereiding

1

De bloem boven een mengkom zeven en een kuiltje in het midden maken. De resterende ingrediënten voor het deeg in de aangegeven volgorde er in doen. Met wat bloem afdekken en de ingrediënten vanuit het midden snel tot een samenhangend deeg kneden. Het deeg 1-2 uur in de koelkast laten rusten.

2

Twee derde van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht of tussen plasticfolie uitrollen. Een ingevette springvormbodem (24-26cm) hiermee bekleden en de ingevette springvormrand erop bevestigen. Van het overige deeg een rolletje vormen, het rolletje tegen de rand in de vorm leggen en het deeg met twee vingers omhoog drukken tot er een opstaande rand van drie cm ontstaat. De deegbodem iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 185°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) Baktijd: ca. 12 minuten

3

Voor de vulling de eiwitten stijf slaan, de rietsuiker geleidelijk al kloppend toevoegen en vervolgens de gemalen amandelen, het paneermeel (2 eetlepels van het paneermeel aan de kant houden om de taartbodem te bestrooien), de kaneel, de citroenrasp en twee derde van de appels erdoor scheppen.

4

De taartbodem met jam bestrijken, met het resterende paneermeel bestrooien en de overige stukjes appel erover verdelen en met het citroensap besprenkelen. De vulling over de taartbodem verdelen en de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 165°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) Baktijd: 40-50 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appeltaart met amandelen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1881kJ
449kcal
1088kJ
260kcal
Vetten 17g 9.6g
Koolhydraten 46g 26g
Eiwitten 27g 15g