Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Appeltaart

Aan de slag met Taartina!

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 25 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appeltaart

Voor het deeg:

250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Gist
100 g boter
½ ei
50 g suiker
100 ml water
snufje zout

Voor de vulling:

500 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
4 appels
1 citroensap

Voor de garnering:

250 ml water
1 zakje Dr. Oetker Taartina

Bereiding

Bereiding

1

Zeef de bloem boven een mengkom. Strooi de gist erop en vermeng met de bloem. Maak in het midden een kuiltje en doe het zout, de suiker, het ei, de boter en het water erin.

2

Kneed de ingrediënten met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het gemakkelijk van de kom loskomt

3

Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek, bord of plastic folie op een warme plaats rijzen tot het zijn volume heeft verdubbeld. Kneed het deeg nogmaals goed door, geef het de gewenste vorm en bak.

4

Snij het vanillestokje in twee, verwijder de zaadjes. Voeg ze toe aan de melk en laat 10 min trekken. Verwijder de stokjes. Bereid vervolgens de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking.

5

Verwarm de oven voor op 220°C en vet de bakvorm in met Bakspray.

Schil en snij de appelen in schijfjes. Voeg het sap van 1 citroen toe om verkleuring te vermijden.

6

Kneed het deeg en rol het uit over een licht bebloemd werkblad. Leg het deeg in de bakvorm, druk goed aan en snij de kantjes eraf. Verdeel de banketbakkersroom over het deeg en werk af met de schijfjes appel. Bak 25 min. in een voorverwarmde oven.

7

Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking.

8

Haal de taart uit de oven en laat 15 min afkoelen. Bestrijk de taart met Taartina. Plaats de appeltaart tot het serveren in de koelkast.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appeltaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 816kJ
194kcal
533kJ
127kcal
Vetten 7.6g 5g
Koolhydraten 15g 9.9g
Eiwitten 15g 10g