Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Appeltulband

voor 8 personen

8 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appeltulband

Voor het deeg:

250 g boter
250 g honing
5 eidooiers
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
citroenrasp (van 1 citroen)
5 eiwitten
250 g volkoren tarwebloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
120 g noten (grofgehakt)
100 g chocolade (geraspt)
2 appels (geschild en in blokjes gesneden)

Voor de decoratie:

2 - 3 eetl. honing

Bereiding

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd:

Elektrische oven: eerst 220°C (10 min) dan 160 °C (45 min) / Heteluchtoven: eerst 200 °C (10 min) dan 150 °C (45 min) / Gasoven: eerst stand 4 (10 min) dan stand 2 (45 min)

1

Verwarm de oven voor. Boter, honing, eierdooiers, vanillesuiker en citroenschil tot een schuimig mengsel kloppen. De eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder de botermassa roeren. Meel en bakpoeder mengen en met de noten, chocolade en appels door de botermassa roeren.

2

Het beslag in een goed ingevette en met paneermeel bestrooide tulbandvorm doen. Op de onderste richel van de oven bakken.

3

De afgekoelde tulband met honing bestrijken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Appeltulband

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2452kJ
585kcal
1258kJ
300kcal
Vetten 43g 22g
Koolhydraten 41g 21g
Eiwitten 8.3g 4.2g