Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Babyshower cheesecake

Bake my day

12 - 16 porties

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Babyshower cheesecake

Voor de bodem:

270 g zandkoekjes
100 g boter (gesmolten)
Dr. Oetker Kleurstof (rode kleurstof)
3 - 5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma

Voor de vulling:

50 g poedersuiker
300 g plattekaas
3 - 5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
500 ml room (volle)
300 ml frambozensaus

Voor de afwerking:

600 g plattekaas
100 g poedersuiker
Dr. Oetker Rolfondant wit

Bereiding

Bereiding

1

Voor de bodem:

Verkruimel de zandkoekjes of mix ze fijn in een cutter. Smelt de boter en meng deze met enkele druppels rode kleurstof tot je een mooie rode kleur krijgt.

2

Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en voeg enkel druppels citroenaroma toe. Bekleed de bakvorm met vershoudfolie en stort hierin het koekjesmengsel. Druk aan alle goed aan en laat het opstijven in de koelkast.

3

Voor de vulling:

Roer de platte kaas samen met de poedersuiker glad en voeg al roerend enkele druppels vanille-aroma toe.

4

Week de blaadjes gelatine enkele minuten in koud water. Pers ze uit en smelt de geweekte gelatine au bain-marie of op lage wattage in de microgolfoven.

5

Meng de platte kaas met de frambozensaus en de gelatine. Klop de room half op. Spatel het plattekaas mengsel onder de half opgeklopte room. Giet het mengsel in de bakvorm. Laat het geheel minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

6

Voor de afwerking:

Ontvorm het gehaal. Snij de vier randen af. Maak er een rompertje van met gebruik van een uitsteekvorm (of een andere vorm naar keuze). Nog niet stijf genoeg? Laat nog even verder opstijven in de koelkast of zelfs diepvries.

7

Voor de versiering:

Klop roomkaas met bloemsuiker op. Doe het geheel in een spuitzak. Spuit dit op de taart, strijk glad en zorg dat alles mooi bedekt is. Versier met gekleurde rolfondant.

Copyright VTM koken - Bekijk de receptvideo hier

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Babyshower cheesecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1197kJ
286kcal
1010kJ
241kcal
Vetten 18g 15g
Koolhydraten 24g 21g
Eiwitten 12g 11g