Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bagels

voor 12 stuks

12 stukken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Bagels

Voor het deeg:

450 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 koffiel. zout
1 koffiel. suiker
1 eiwit
125 ml melk (lauwwarm)
40 g boter (gesmolten)

Voor het koken:

2 l water
1 koffiel. zout

Voor het bestrijken:

1 eidooier
2 eetl. melk

Voor het bestrooien:

een beetje sesamzaad
een beetje maanzaad
enkele zonnebloempitten

Bereiding

Bereiding

1

Zeef de bloem in een mengkom en vermeng het goed met de gist. Voeg vervolgens na elkaar de overige ingrediënten toe en meng het met de mixer (deeghaken) tot een glad deeg. Laat het deeg toegedekt rusten op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.

2

Maak van het deeg een rol en verdeel deze in 12 stukken. Vorm bollen met deze stukken en druk ze een beetje plat. Maak met je vinger een gaatje in het midden van de bollen en vorm deze tot ringen. Leg de ringen op een met bloem bestoven werkvlak, dek ze af en laat ze op een warme plaats rusten tot het volume verdubbeld is.

3

Breng het water met het zout aan de kook en leg de deegringen er voorzichtig in. Laat de ringen per kant ongeveer 1 minuut in het hete water en leg ze dan op een ingevette bakplaat. Meng het eigeel met de melk, bestrijk de ringen hiermee en bestrooi ze naar believen met sesamzaad, maanzaad en zonnebloempitten. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) Baktijd: ongeveer 20 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Bagels

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 772kJ
184kcal
340kJ
81kcal
Vetten 5.2g 2.3g
Koolhydraten 5.6g 2.5g
Eiwitten 28g 12g