Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Bananenbrood met nootjes

recipe-Bananenbrood met nootjes

De perfecte snack met Backin van Dr. Oetker.  

12 porties

eenvoudig 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Bananenbrood met nootjes

Voor het deeg:

175 g bloem
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout
150 g suiker
2 bananen
125 g zachte boter
2 eieren
1 flacon Dr. Oetker Vanille Aroma
70 g pecannoten (fijngehakt)
Dr. Oetker Bakspray

Bereiding

Bereiding

1

Vet de vorm in of leg het bakpapier erin. Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 170 ° C Hete lucht oven : 150 ° C.

2

Doe de bloem, 2 tl Backin Bakpoeder, de suiker en het zout in een kom en meng.

3

Meng in een andere kom de fijngegeplette bananen met de eieren en het Vanille Aroma. Roer dit geheel onder het bloemmengsel. Giet er de gesmolten boter bij en roer alles goed door. Meng er de fijngehakte pecannoten onder.

4

Giet het deeg in de ingevette cakevorm en zet minstens 60 minuten in de oven. Laat na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Bananenbrood met nootjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1064kJ
254kcal
1329kJ
317kcal
Vetten 14g 17g
Koolhydraten 20g 25g
Eiwitten 12g 14g