Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Bananenbrood

De perfecte snack met Backin van Dr. Oetker.

12 porties

eenvoudig 50 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Bananenbrood

Pour la pâte:

2 bananen
80 g zachte boter
snufje zout
90 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
185 g bloem

Bereiding

Bereiding

1

Vet de vorm in of leg het bakpapier erin. Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 170 ° C Hete lucht oven : 150 ° C.

2

Smelt de boter in een kleine pan, haal van het vuur en laat afkoelen. Plet de bananen met een vork. Voeg de gesmolten boter toe aan de bananen en meng goed.

3

Voeg in een kom de suiker, Bourbon Vanillesuiker, het zout en de eieren toe aan het bananenmengsel. Meng de ingrediënten goed.

4

Voeg de bloem en de Backin toe en verwerk de ingrediënten tot je een glad deeg bekomt.

5

Giet het deeg in de vorm en plaats deze vorm in de oven.

6

Prik na 50 min. met een mes in het midden van de bereiding. Het bananenbrood is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Laat even afkoelen en haal het bananenbrood daarna uit de vorm.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Bananenbrood

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 657kJ
157kcal
1187kJ
283kcal
Vetten 5.8g 10g
Koolhydraten 15g 26g
Eiwitten 11g 20g