Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bananenrol

voor 8 personen

8 porties

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Bananenrol

Voor het beslag:

5 eieren
120 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
120 g bloem
snufje zout
1 eetl. cacaopoeder

Voor de bananencrème:

2 bananen
citroensap (van 1/2 citroen)
2 eetl. rum
2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
50 ml water (heet)
200 ml room
1 eetl. suiker

Voor de afwerking:

poedersuiker

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 210°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 190°C (voorverwarmen) Gasoven: stand 4-5 (voorverwarmen) Baktijd: ca. 12 minuten

1

De eieren, de suiker en vanillesuiker in een mengkom dik schuimig kloppen. De bloem met het zout er boven zeven en in gedeelten door het eimengsel spatelen. De helft van het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje doen en hiervan diagonale repen met een cm tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat spuiten. Het bakpapier aan de 'open kant' tot een opstaand randje vouwen om te voorkomen dat het beslag van de bakplaat loopt.

2

Het cacaopoeder door de rest van het beslag scheppen, het beslag in de spuitzak overdoen en de tussenliggende ruimte op de bakplaat met het chocolade beslag opvullen. Het beslag in het midden van een voorverwarmde oven bakken.

3

Het gebak direct na het bakken op een met suiker bestrooide theedoek (of stuk bakpapier) storten, het bakpapier met koud water bestrijken en er voorzichtig maar snel aftrekken. Het biscuitgebak met behulp van de theedoek oprollen en laten afkoelen.

4

Voor de bananencrème de bananen pellen, met het citroensap en de rum besprenkelen en in een foodprocessor pureren of met een vork fijnprakken. De gelatine 10 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen en in het hete water oplossen. De slagroom met de suiker stijf slaan. De bananenpuree en de iets afgekoelde gelatine door elkaar roeren en de slagroom erdoor spatelen.

5

De biscuitrol voorzichtig uitrollen, met de bananencrème vullen en opnieuw oprollen. Het gebak met poedersuiker bestooien en 30 minuten in de koelkast zetten.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Bananenrol

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1282kJ
306kcal
877kJ
209kcal
Vetten 14g 9.2g
Koolhydraten 27g 19g
Eiwitten 17g 12g