Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Basisrecept Gistdeeg

voor 8 tot 10 porties

ca. 10 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Basisrecept Gistdeeg

Voor het deeg:

500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
½ koffiel. zout
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
geraspte schil van 1 citroen
2 eidooiers
70 g boter (gesmolten)
250 ml melk (lauw)

Bereiding

Bereiding

1

voor de bereiding

Zeef de bloem boven een mengkom. Strooi de gist erop en vermeng met de bloem. Maak in het midden een kuiltje en doe het zout, de suiker, de vanillesuiker, het aroma, de eidooiers, de boter en de melk erin.

2

Kneed de ingrediënten met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het gemakkelijk van de kom loslaat en blazen trekt.

3

Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek, bord of plastic folie op een warme plaats rijzen tot het zijn volume heeft verdubbeld. Kneed het deeg nogmaals goed door, geef het de gewenste vorm en bak.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Basisrecept Gistdeeg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1072kJ
256kcal
1222kJ
291kcal
Vetten 8.2g 9.4g
Koolhydraten 8g 9.1g
Eiwitten 37g 42g