Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Basisrecept Honingdeeg

Honingdeeg vormt de basis van befaamde Lebkuchen uit Duitsland. Deze koekjes worden voornamelijk gemaakt rond de Kerstdagen.

10 porties

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Basisrecept Honingdeeg

Voor het deeg:

1000 g roggebloem
snufje zout
80 g speculaas kruiden
1 koffiel. kaneel
citroenrasp van 1/2 citroen
100 g hazelnootjes of walnoten
500 g honing
240 g boter
240 g poedersuiker
4 eieren
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. water (koud)

Bereiding

Bereiding

1

Voor de bereiding:

Zeef de bloem met het zout boven het aanrecht. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de kruiden, het aroma en de noten. Verwarm de honing, de boter en de suiker in een pannetje tot 40 - 50°C. Laat het honingmengsel laten afkoelen en schenk het daarna in het kuiltje.

2

Klop de eieren los en voeg ze aan de massa toe. Los de Backin op in water op en doe het erbij. Kneed de ingrediënten vanuit het midden tot een samenhangend deeg ontstaat. Zet het deeg 1 uur op een koude plaats.

3

Rol het deeg tot ½ cm dik uit op een met bloem bestoven aanrecht uit. Steek met een uitstekertje koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Basisrecept Honingdeeg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3687kJ
880kcal
1500kJ
358kcal
Vetten 32g 13g
Koolhydraten 126g 51g
Eiwitten 10g 4.1g