Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Basisrecept Kruimeldeeg

Kruimeldeeg wordt hoofdzakelijk gebruikt als afdeklaag voor plaatkoek, bijvoorbeeld appel - of pruimenplaatkoek.

ca. 10 porties

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Basisrecept Kruimeldeeg

Voor het deeg:

200 g bloem
1 mesp. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
125 g poedersuiker
125 g zachte boter
1 ei

Bereiding

Bereiding

1

voor de bereiding

Meng de bloem en de Backin door elkaar en zeef boven het aanrecht. Maak in het midden een kuiltje en leg de suiker en de zachte boter erin. Verwerk het geheel met twee vorken tot kruimels.

2

Tip:

Voor hartige bereidingen, voeg geen suiker toe.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Basisrecept Kruimeldeeg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 926kJ
221kcal
1788kJ
427kcal
Vetten 11g 22g
Koolhydraten 15g 29g
Eiwitten 14g 27g