Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Basisrecept - Pizzadeeg

Ontdek ook de diepvriespizza's van Dr. Oetker!

1 stuk

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Basisrecept - Pizzadeeg

Voor het deeg:

300 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 koffiel. zout
175 ml water (lauwwarm)
2 - 3 eetl. olie

Bereiding

Bereiding

1

Zeef de bloem boven een mengkom, strooi de gist erop en vermeng met de bloem vermengen. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin het zout, het water en de olie. Kneed de ingrediënten met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Kneed het deeg opnieuw met de handen door en vorm er een lap van. Laat het deeg afgedekt ca. 10 minuten rusten.

2

Uitrollen en beleggen: Grote pizza: rol het deeg tot een rechthoekige lap uit en leg het op een beboterde bakplaat. Kleine pizza: deel het deeg in vieren en rol het tot een ronde of vierkante lap uit. Prik het pizzadeeg met een vork in en bedek de bodem met een vulling naar keuze.  

Elektrische oven: ca. 170°C

Heteluchtoven: ca. 150°C

Baktijd: 40 - 45 min.

tip

Pizzadeeg kan in grotere hoeveelheden worden bereid.  Op de juiste manier bewaard is het deeg lang houdbaar.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Basisrecept - Pizzadeeg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 5761kJ
1374kcal
1108kJ
264kcal
Vetten 40g 7.7g
Koolhydraten 37g 7.1g
Eiwitten 213g 41g