Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Biscuit met aardbeienbavarois

Feestelijk recept met de bereiding voor Biscuit van Dr. Oetker, de Gelatine en Kleurstofffen van Dr. Oetker. Maak dit recept een dag op voorhand.

8 stukken

enige ervaring gewenst 30 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Biscuit met aardbeienbavarois

Voor de biscuit :

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de bavarois :

5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
350 g aardbeien
1 citroensap
150 g suiker
300 ml vloeibare room

Voor de Topping :

2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
50 ml de Dr. Oetker Aardbeiensaus
50 ml water

Bereiding

Bereiding

1

Bereiding van de biscuit:

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Beleg de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

2

Bereid het deeg van de Dr. Oetker Biscuit zoals aangegeven op de verpakking en giet dit in de springvorm. Bak het deeg gedurende 30-35 minuten.

3

Neem de biscuit uit de oven en laat deze afkoelen. Snijd de afgekoelde biscuit horizontaal door. Het bovenste deel kan je eventueel invriezen of gebruiken voor een andere taart.

4

De bavarois :

Leg de gelatine blaadjes te weken in een kom koud water.

5

Maak de aardbeien schoon en mix ze met het sap van de citroen en de suiker. Doe het geheel in een kookpot, breng het aan de kook. Zet het vuur af en voeg de gelatine blaadjes toe. Meng tot de gelatine blaadjes gesmolten zijn. Laat het geheel afkoelen.

6

Klop de vloeibare room op tot slagroom en voeg er de afgekoelde mengeling van aardbeien toe. Plaats de onderste helft van de biscuit terug in de springvorm. Giet de mengeling over de biscuit en laat deze minstens 12 uur opstijven in de koelkast.

7

Voor de topping :

Leg 2 gelatine blaadjes in koud water.

8

Verwarm de aardbeiensaus met het water en voeg al roerend de gelatine blaadjes toe. Meng het geheel tot de gelatineblaadjes gesmolten zijn.

9

Laat deze afkoelen en bestrijk hiermee de bavarois. Laat nog 3 uur in de koelkast opstijven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Biscuit met aardbeienbavarois

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1552kJ
369kcal
808kJ
192kcal
Vetten 19g 9.8g
Koolhydraten 41g 22g
Eiwitten 12g 6.4g