Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Biscuit met banaan en rolfondant

recipe-Biscuit met banaan en rolfondant

Biscuit gevuld met banketbakkersroom en bananenplakjes, en versierd met rolfondant en decoraties.

10 - 12 porties

eenvoudig 30 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Biscuit met banaan en rolfondant

Voor het beslag:

4 eieren
50 ml melk
1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit

Voor de vulling:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
2 bananen in plakjes gesneden

Voor de decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 Dr. Oetker Strooifeest
1 Dr. Oetker Topping Chocolade

Bereiding

Bereiding

1

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor zoals aangegeven. Leg het bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met Bakspray.

2

Bereid de biscuit zoals aangegeven op de verpakking. Laat volledig afkoelen op een rooster en snij de biscuit horizontaal doormidden.

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 160°C // Hete lucht: 140°C // baktijd: ca. 30 min.

3

Bereid de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking en laat 15 min. rusten in de koelkast.

4

Besmeer de onderste laag met een flinke laag banketbakkersroom. Beleg de room met de bananenplakjes.

5

Leg er de andere helft van de biscuit op en zet de taart in de koelkast.

6

Rol de rolfondant uit op een met poedersuiker bestrooid werkblad tot een dun lapje van enkele mm dik.

7

Haal de taart uit de koelkast en leg de rolfondant netjes op de taart. Strijk de plooien rolfondant aan de zijkant gelijkmatig langs de taart glad. Snij met een scherp mesje de overtollige rolfondant onderaan weg.

8

Zet het schrijfspuitmondje op de Topping Chocolade en schrijf jouw boodschap op de taart. Spuit rondom toefjes met het sterspuitmondje en versier met Strooifeest.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Biscuit met banaan en rolfondant

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 599kJ
143kcal
538kJ
128kcal
Vetten 3.6g 3.3g
Koolhydraten 22g 20g
Eiwitten 2.9g 2.6g