Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Biscuitgebak

Dit is eigenlijk het allerfijnste beslag dat er is. Er is geen vast basisrecept voor biscuitbeslag, maar wel een uitgebreid gamma van verschillende mogelijkheden.

12 stukken

eenvoudig 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Biscuitgebak

Biscuitdeeg:

3 eieren
100 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
80 g bloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)
25 g maïzena

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Hete lucht oven: ca. 160°C / Elektrische oven: ca. 180°C / Baktijd: ca. 25 min.

1

Voorbereiding:

Vet de bodem van een springvorm of bakplaat in en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.

2

Bereiding deeg:

Doe de eieren in een mengkom en klop ze in ca. 1 min. (hoogste stand) schuimig. Meng de suiker met de gevanilleerde suiker, voeg het toe aan de eiermassa en meng verder gedurende ca. 2 min.

3

Meng het meel met de backin en de maïzena (voeg eventueel 1 eetlepel cacaopoeder toe voor een donder deeg). Voeg dit toe aan het eiermengsel en meng het kort op de laagste stand. Giet het deeg in de bakvorm of op de bakplaat en strijk het glad. Plaats de bakvorm op een rooster in de voorverwarmde oven.

4

Gaarproef

Steek kort voor het einde van de baktijd een houten prikker in het midden van de taart. Komt de prikker er droog uit, dan is de taart klaar. Kleeft er nog beslag aan, dan moet de taart nog enkele minuten nabakken. Neem de biscuittaart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten in de vorm afkoelen.

5

Afwerking

Snijd de afgekoelde biscuittaart met de punt van een mes langs de rand van de springvorm los. Stort de taart op een taartrooster en verwijder de vorm. Verwijder na het afkoelen het bakpapier. Laat de taart volledig afkoelen alvorens deze verder af te werken. (Wordt het gebak pas de volgende dag afgewerkt, laat dan het bakpapier tot het gebruik zitten om uitdrogen te voorkomen.)

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Biscuitgebak

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 377kJ
90kcal
1094kJ
261kcal
Vetten 1.8g 5.1g
Koolhydraten 12g 34g
Eiwitten 4.8g 14g