Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bloemencupcakes

voor 12 stuks

12 stukken

eenvoudig 40 Minutes

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Bloemencupcakes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 g boter of margarine
75 ml halfvolle melk

Voor de versiering:

Dr. Oetker CupCake Marsepein wit, groen en roze
Dr. Oetker Stiften Chocolade
Dr. Oetker Zilverparels

Bereiding

Bereiding

1

voor het deeg

Verwarm de oven voor (160°C voor elektrische oven, 140°C voor hete lucht oven en stand 2 voor gasoven). Plaats de cakevormpjes op de bakplaat. Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter, de eieren en de melk bij. Meng het geheel met de mixer terwijl je de snelheid opdrijft tot een glad deeg. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

2

voor de blaadjes

Neem een stukje groene marsepein en kneed dat even soepel. Rol hiervan dunne sliertjes van ongeveer een halve cm doorsnede. Dit worden de steeltjes van de bloemetjes. Rol voor de blaadjes wat groene marsepein uit. Begin hiervoor met een bolletje marsepein (gerold in de hand), strooi wat poedersuiker op het werkblad en rol de marsepein uit met bij voorkeur met een kunststof roller tot een plak. Zorg dat de plak ongeveer 2-3 mm dik is. Neem een ovalen uitsteker of die in de vorm van een blad of snij zelf de vorm van een blad uit de marsepein met een kunststof mesje. De nerfjes van het blad kun je met datzelfde mesje erin tekenen.

3

voor de bloemen

De bloemetjes kunnen gemaakt worden van kleine bloemuitstekers, gestoken uit een uitgerolde plak marsepein van roze. Voor de afwisseling kun je wat blanke marsepein met roze marsepein door elkaar kneden om het lichtroze te maken. In de kern van het bloemetje kan een pareltje worden gedrukt. Gebruik voor het strikje de Chocolade Stiften, liefst de pure- of melkchocoladesmaak.  

tip

Gebruik voor het snijden van de marsepein een kunststof mesje. Een aardappelschilmesje geeft geen glad resultaat.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Bloemencupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 588kJ
140kcal
1112kJ
265kcal
Vetten 9.9g 19g
Koolhydraten 10g 19g
Eiwitten 1.7g 3.3g