Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Blueberry muffins

Het originele engelse recept met karnemelk.

12 stukken

enige ervaring gewenst 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Blueberry muffins

Voor het beslag:

250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
200 g suiker (fijn)
2 zakjes Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
snufje zout
2 eieren
150 ml zonnebloemolie
100 ml karnemelk
75 g confituur (bosbessen)
300 g bosbessen

Bereiding

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd:

Elektrische oven: 170°C // Heteluchtoven: 150°C // Gasoven: stand 2-3 // Baktijd: ca. 20-25 minuten

1

Verwarm de oven voor. Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinplaat.

2

Meng bloem, Backin, suiker, gevanillineerde suiker en zout in een kom. Klop de eieren los met de zonnebloemolie en karnemelk en schenk dit bij het bloemmengsel. Klop het geheel met een garde tot een stevig beslag.

3

Schep 150 g blauwe bessen en de bosbessenconfituur door het beslag, zodat het beslag gemarmerd wordt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes, ze mogen tot de rand gevuld zijn. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

4

Serveer de Blueberry Muffins met de overige blauwe bessen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Blueberry muffins

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1291kJ
308kcal
1250kJ
298kcal
Vetten 14g 14g
Koolhydraten 28g 27g
Eiwitten 15g 15g