Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Bretons cakeje

Recept van blogster Elien van Elien's Cuisine tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.

6 porties

eenvoudig 25 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Bretons cakeje

Voor het deeg:

100 g zachte boter
90 g bruine suiker
1 eidooier
90 g suiker
260 g bloem
1 Dr. Oetker Vanillestokje Bourbon
rasp van een limoen

Frangipanne:

155 g suiker
100 g amandelpoeder
35 g bloem
3 eiwitten
45 g boter gezouten
45 g boter ongezouten

Voor de Vanillesaus:

250 ml room
50 g suiker
2 eieren
1 Dr. Oetker Vanillestokje Bourbon
1 flacon Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor de garnering:

2 appels
een beetje boter

Bereiding

Bereiding

1

Het deeg:

Meng de boter met de suiker, dooier en bloem. Voeg de zaadjes van 1 Vanillestokje en de zeste toe.

2

Alles goed mengen en lang genoeg kneden tot een homogeen deeg. Deeg uitrollen +/- 0.5 cm dik en verdeel over een taartbodem.

3

Verwarm de oven voor op 180°C.

4

De frangipanne:

Meng de suiker , de amandelpoeder en de bloem. Voeg het eiwit toe en meng het geheel. Voeg nu de boter toe.

5

Doe het beslag in een spuitzak en verdeel het beslag over de taartbodem +/-0.8 cm. Bak de taartbodem 25 min een oven.

6

Elektrische oven: 175°C // Hete lucht: 175°C // baktijd: ca. 25 min.

7

De vanillesaus

Doe de room, de suiker, de eieren, het Vanille Aroma en het Vanillestokje in een kom. Klop au bain-marie op tot de saus gaar is.

8

Schil de appelen en snij ze in fijne schijfjes. Bak ze in boter.

Zet een stukje taartje op een bord met schijfjes appel errond en serveer de vanillesaus.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Bretons cakeje

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 4119kJ
983kcal
1420kJ
339kcal
Vetten 55g 19g
Koolhydraten 78g 27g
Eiwitten 50g 17g