Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Brioche met Suikerparels

Bereid deze brioche broodjes voor een heerlijke brunch met de Dr. Oetker Gist.

10 stukken

enige ervaring gewenst 25 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Brioche met Suikerparels

Voor de brioches:

100 g boter
500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
½ koffiel. zout
3 eieren
100 g suiker
200 ml melk
150 g suikerparels
Dr. Oetker Bakspray

Voor het bestrijken:

1 eidooier

Bereiding

Bereiding

1

Los de gist op in de melk. Doe de helft van de bloem in een mengkom en voeg de gist met de melk toe. Meng dit tot een glad geheel.

2

Voeg de opgeklopte eieren, de zachte boter, de rest van de bloem, de suiker en het zout toe. Kneed het geheel. Bedek met een vochtige doek en laat 2 uur rijzen.

3

Voeg 100g suikerparels toe en kneed het deeg. Vorm briochebroodjes en leg ze op het bakpapier tegen elkaar in de vorm van een bloem.

4

Verwarm de oven voor op 180°C.

5

Bestrijk de brioches met het eigeel en bestrooi ze met de resterende suikerparels (+/- 50g). Laat 10 min rijzen.

6

Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Brioche met Suikerparels

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1648kJ
393kcal
1289kJ
308kcal
Vetten 12g 9.4g
Koolhydraten 32g 25g
Eiwitten 37g 29g