Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Brioche monsters

Maak er een speciale Halloween van en tover deze gekke monsters op tafel. De hele familie zal er van smullen.

20 stukken

enige ervaring gewenst 60 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Brioche monsters

Voor het deeg:

450 g bloem (gezeefd)
1 zakje Dr. Oetker Gist
100 g zachte boter
80 g poedersuiker
snufje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
geraspte schil van 1 citroen
4 eidooiers
250 ml melk (lauwwarm)

Voor de vulling:

1 eidooier
2 eetl. poedersuiker
2 eetl. mascarpone
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
1 koffiel. rum
250 ml room

Voor de decoratie:

frambozenconfituur

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 190°C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 – 4 (voorverwarmen) // Baktijd: ca. 20 minuten

1

Zeef de bloem in een mengkom en voeg de gist er aan toe, vermeng het geheel goed. Voeg de overige ingrediënten er in aangegeven volgorde bij en kneed de massa met de mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Dek het deeg af met een vochtig doek en laat het op een warme plaats zo lang staan, totdat het deeg dubbel zo groot is.

2

Kneed vervolgens het deeg goed door en vorm een ca. 5 cm dikke rol. Snijd deze in 15 tot 20 gelijke stukken. Maak er bollen van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende afstand tussen. Laat de bollen op een warme plaats zo lang staan, tot ze 1/3 groter zijn. Zet vervolgens de bakplaat onderaan in de bakoven. Snijd de afgekoelde gebakjes 1 keer middendoor.

3

Klop voor de vulling de eidooier met het poedersuiker op au bain-marie. Laat het mengsel afkoelen terwijl u het romig klopt en voeg vervolgens de mascarpone toe. Maak de gelatine klaar zoals voorgeschreven op de verpakking, verwarm met rum en meng goed. Klop de room op (hou ongeveer 3 eetlepels voor de ogen opzij) en voeg het geheel voorzichtig bij elkaar zodra het eimengsel begint te geleren.

4

Vul een spuitzak met gladde mond met de vulling. Spuit op elk gebakhelft kleine hoopjes. Breng vervolgens 2 helften schuin tegen elkaar aan en laat afkoelen in de koelkast. Vul een spuitzak met een klein mondje met de frambozenconfituur en spuit een beetje confituur tussen de vulling. Vul een spuitzak met de opzij gezette room en spuit 2 dotjes op het gebak voor de ogen. Voor de pupillen stipt u wat confituur op de ogen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Brioche monsters

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 873kJ
208kcal
1324kJ
316kcal
Vetten 11g 17g
Koolhydraten 9.1g 14g
Eiwitten 20g 30g