Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Brioche

mmhhh ... de heerlijk geur van versgebakken brioches

6 porties

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Brioche

Voor de brioche:

125 g boter
225 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
½ koffiel. zout (afgestreken )
1 ei
1 eidooier
20 g suiker
75 ml halfvolle melk

Voor het bestrijken:

1 eidooier
2 eetl. halfvolle melk

Voor de briochevormen:

een beetje boter voor het invetten

Bereiding

Bereiding

Temperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 160 °C (voorverwarmd) Gasoven: stand 2 - 3 (voorverwarmd) Baktijd: ca 25 minuten

1

Snijd de koude boter in stukjes. Zeef de bloem in een mengkom. Meng zorgvuldig de gist door de bloem. Voeg zout, ei, eigeel, suiker en melk toe en kneed het geheel met een mixer met deeghaken, eerst op de laagste en daarna ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Voeg de koude stukjes boter toe en mix ongeveer twee minuten tot een glad deeg ontstaat. Dek het deeg af met een plastic folie en zet het dertig minuten in de koelkast.

2

Vet ondertussen de briochevormen in en verwarm de oven voor. Kneed het deeg nog een keer door op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het daarna in 7 gelijke stukken. Vorm van zes stukken zes bolletjes en doe het deeg in de briochevormen. Druk met een lepel in een kuiltje in het midden van de deegbolletjes. Verdeel het overgebleven deegbolletje in zes stukjes. Maak van deze stukjes een druppel en leg deze (met de spitse kant naar onder) in de kuiltjes van de bolletjes. Laat de brioches afgedekt met plastic folie tien minuten rijzen bij kamertemperatuur.

3

Meng het eigeel met de melk en bestrijk de brioches hiermee. Pas op dat er geen eigeel op de rand van de vormpjes blijft kleven want dan rijzen de brioches niet gelijkmatig. Laat de brioches nogmaals rijzen tot het volume verdubbeld is. Zet de vormen op het rooster en plaats het rooster in de oven en bak de brioches. Tien minuten na baktijd kunnen de bakvormen verwijderd worden. Laat de brioches afkoelen op een keukenrooster.

Tips:

U kunt de brioches een dag van te voren maken. De volgende dag kunt u de Brioches even vijf minuten in de oven opwarmen op de aangegeven oventemperatuur.

Het gistdeeg kan een avond van te voren worden bereid. Zet het deeg een nacht in de koelkast

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Brioche

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1408kJ
336kcal
1531kJ
366kcal
Vetten 20g 22g
Koolhydraten 8.8g 9.6g
Eiwitten 28g 31g