Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Briochebrood - la recette

Maak zelf je brood voor op zondag te genieten van vers brood.

8 porties

enige ervaring gewenst 30 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Briochebrood

Voor de brioche:

60 g boter
500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
½ koffiel. zout (afgestreken )
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
250 ml halfvolle melk

Voor het bestrijken:

1 eidooier
2 eetl. halfvolle melk

Bereiding

Bereiding

Temperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 160 °C (voorverwarmd) Gasoven: stand 2 - 3 (voorverwarmd) Baktijd: ca 25 minuten

1

Snijd de koude boter in stukjes. Zeef de bloem in een mengkom. Meng zorgvuldig de gist door de bloem. Voeg zout, suiker en melk toe en kneed het geheel met een mixer met deeghaken, eerst op de laagste en daarna ongeveer 3 minuten op de hoogste stand. Voeg de koude stukjes boter toe en mix ongeveer twee minuten tot een glad deeg ontstaat. Dek het deeg af met een plastic folie en laat het dertig minuten rijzen.

2

Vet ondertussen de briochevormen in en verwarm de oven voor. Kneed het deeg nog een keer door op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het daarna in 3 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een rol van ongeveer 60 cm. Leg elke rol op een bakplaat bedekt met bakpapier. Druk de uiteinden tegen elkaar aan en start het vlechten. Wanneer het deeg volledig gevlochten is, druk de uiteinden opnieuw samen.

3

Meng het eigeel met de melk en bestrijk het briochebrood hiermee. Laat het briochebrood nogmaals rijzen tot het volume verdubbeld is. Bak de vlecht in de oven.

Het gistdeeg kan een avond van te voren worden bereid. Zet het deeg een nacht in de koelkast

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Briochebrood

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1268kJ
302kcal
1184kJ
282kcal
Vetten 8.5g 7.9g
Koolhydraten 10g 9.4g
Eiwitten 46g 43g