Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Broodvisjes

om samen met de kids te maken

10 - 15 stukken

eenvoudig 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Broodvisjes

Voor het deeg:

500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 koffiel. zout
50 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
1 ml citroenaroma
2 eieren
80 g boter (gesmolten, lauwwarm)
175 ml melk (lauwwarm)

Voor het bestrijken:

1 ei (losgeklopt)

Voor de decoratie:

100 g poedersuiker
½ eetl. citroensap
rozijnen

Bereiding

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 175°C (voorverwarmd) / Gasoven: Stand 3-4 (voorverwarmd) / Baktijd: ca. 20-30 minuten

1

Kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg. Zeef de 500g bloem boven de mengkom. Meng het pakje Dr. Oetker Gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. Doe het zout, de suiker, de Gevanillineerde suiker, het citroenaroma, de eieren, de boter en de melk in het kuiltje. Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het 2 keer zo hoog is geworden. Kneed het nog een keer goed door.

2

Rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm en snijd het daarna in cirkels van 8 en 3 cm diameter. Trek de grote cirkels in een ovale vorm. Snijd de kleine cirkels doormidden en trek de uiteinden een beetje rond. Plak de staarten met losgekopt ei aan de ovale vorm. Snijd voor de schubben de vis met een schaar in. Leg de broodvissen op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met rozijnen een oog. Laat ze op een warme plaats 20 minuten rijzen. Bestrijk ze daarna met ei en zet de bakplaat midden in de warme oven.

3

Voeg voor het glazuur zoveel citroensap aan de poedersuiker toe tot er een glad papje ontstaat. Versier de vissen met het glazuur zoals op de foto.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Broodvisjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 834kJ
199kcal
1242kJ
296kcal
Vetten 5.7g 8.4g
Koolhydraten 14g 21g
Eiwitten 21g 32g