Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Brownie Bottom Cheesecake

Probeer eens deze no bake cheesecake van Roeckiesworld!

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 40 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Brownie Bottom Cheesecake

Voor de brownie bodem:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml zonnebloemolie
3 eieren

Voor de kaasvulling:

500 g halfvolle plattekaas
125 ml vloeibare room
125 g verse kaas (bvb Phaladelphia)
2 eetl. suiker
1 sinaasappel (zeste én sap)
1 citroensap
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
125 g bosbessen

Voor de toplaag:

4 eetl. confituur

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160°C.

2

Maak de brownie zoals aangegeven op de verpakking. Doe de bereiding in een ronde springvorm. Bak 40 minuten in de oven en laat afkoelen.

3

Laat de gelatineblaadjes weken in water.

4

Doe de plattekaas en de versekaas samen met de suiker in een kom en je schept het goed los.

5

Rasp de appelsienzeste er over heen.

6

Klop de room op en voeg deze toe.

7

Los 3 gelatineblaadjes op in citroen- en appelsiensap (lichtjes opwarmen) en voeg dit toe aan het kaasmengsel.

8

Roer de bosbessen onder het kaasmengsel en plaats de taart in de koelkast.

9

Na ongeveer een uurtje, verwarm je een paar eetlepels confituur met een klein beetje water en je giet dit over de plattekaastaart. Laat nog minstens twee uur verder opstijven in de koelkast.

Recept en afbeelding van Roeckiesworld.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Brownie Bottom Cheesecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1155kJ
275kcal
1014kJ
242kcal
Vetten 17g 15g
Koolhydraten 22g 20g
Eiwitten 8.6g 7.6g