Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Het recept: Brownies met cornflakes en Karamel

Ontdek deze verrassende combinatie van smeuïge chocolade met krokante cornflakes.

16 stukken

enige ervaring gewenst 20 Min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Brownies met cornflakes en Karamel

Voor de gezouten karamel:

90 g suiker
5 g boter
75 ml room
snufje zout

Voor de brownies:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
3 eieren
50 ml water
ongeveer 30 g cornflakes (ongeveer een handvol)

Bereiding

Bereiding

Keukengerei:

Pan met dikke bodem, elektrische mixer met klopper.

Voorbereiding:

Plaats het rooster in het midden van de oven. Plooi de bakvorm uit de verpakking volgens de instructies.

1

Voor de gezouten karamel:

Laat de suiker op laag vuur in een koekenpan met dikke bodem smelten. Zodra de suiker gesmolten en donkerbruin gekleurd is, haal je de koekenpan van het vuur en voeg je de room en boter toe. Pas op voor het spatten. Blijf roeren en voeg een snufje zout toe. Als er klontjes ontstaan, kun je de pan weer op een laag vuur zetten. Haal de pan van het vuur zodra de karamel glad is. Laat afkoelen.

2

Voor de brownies:

Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakkingen. Maak de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de vorm met de helft van het browniebeslag, strooi er wat cornflakes over, schenk de gezouten karamel erover en vul de vorm af met de rest van het browniebeslag. Bak de Brownies met cornflakes en karamel in ongeveer 40 minuten smeuïg.

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Brownies met cornflakes en Karamel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1002kJ
239kcal
1596kJ
380kcal
Vetten 15g 23g
Koolhydraten 24g 38g
Eiwitten 3g 4.8g